http://www.werkadvocatuur.nl/nl/advocaat
 

Advocaat

Diana van Daalen is ruim 19 jaar werkzaam als advocaat gespecialiseerd in het arbeidsrecht en ondernemingsrecht. Diana beschikt over uitgebreide ervaring in het adviseren over (collectief en individueel) ontslagrecht, de positie van de statutair directeur, medezeggenschapsrecht, CAO-recht, reorganisaties, arbeidsrechtelijke aspecten bij fusies en overnames, het procederen in individuele ontslagzaken en het adviseren en procederen over contracten, aandeelhouders- en samenwerkingsovereenkomsten.

Diana begon haar loopbaan in 1997 als advocaat bij Dirkzwager advocaten in Arnhem op het gebied van ondernemingsrecht. Per 1 januari 2001 maakte zij de overstap naar Houthoff Buruma in Amsterdam, waar zij werkzaam was in de sectie Arbeid en Pensioen.

Diana studeerde Nederlands recht aan de Universiteit Utrecht. In 2000 volgde zij de postdoctorale Grotius opleiding Arbeidsrecht. Diana is advocaat trainer aan de Beroepsopleiding voor de advocatuur. In 2013 heeft Diana met succes de Grotius specialisatieopleiding Vennootschaps- en Ondernemingsrecht afgerond. Zij is co-auteur van de HBO handboeken “Personeelsmanagement” en “Human resource management” en publiceert regelmatig in juridische tijdschriften. Diana is lid van de specialisatieverenigingen Vereniging van Arbeidsrecht Advocaten Amsterdam en de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland.